(uzrast 4 do 6 godina)

05. 03. 2023. – PET SREĆICA – povezujuće aktivnosti
12. 03. 2022. – MIRKO BJESOMIRKO – samoregulacija i emocije
19. 03. 2022. – JA I STRAHOJED – strah i samopouzdanje
26. 03. 2022. – ČAROLIJA IZBORA – naši izbori i posljedice
02. 04. 2022. – MOGU, HOĆU, ŽELIM – samosvijest, osnažujuće aktivnosti

Radionice se nadovezuju jedna na drugu te nije moguće pohađati pojedinačne radionice.

• 1. radionica „PET SREĆICA“ – povezujuće aktivnosti
“Pet srećica” povezujuća je radionica na kojoj uz dijete obavezno prisustvuje jedan roditelj. Voditeljice će roditeljima predstaviti aktivnosti temeljene na „pet srećica“ (igra, dodir, smijeh, prisutnost i ritam) te pokazati konkretne načine kako se povezivati s djecom uz autorske pjesmice i igre koje, ako se svakodnevno izvode s djecom, povećavaju osjećaj sigurnosti, ljubavi i duboke povezanosti te samim time i povećavaju spremnost djeteta na suradnju.


• 2. radionica “MIRKO BJESOMIRKO” – samoregulacija i emocije
Skupa ćemo na slikovit način istraživati bogat i kompleksan svijet emocija te učiti kako prepoznati ljutnju, tugu, strah, sreću. Emocija s kojom djeca imaju najviše izazova je upravo ljutna. Ljutnja s kojom se ne znamo nositi, nerijetko prerasta u bijes, a bijes najčešće prerasta u agresiju. Djeci ćemo kroz zabavne aktivnosti pomoći da se nauče nositi s vlastitom ljutnjom te ćemo je vježbati izražavati na prihvatljive načine.


• 3. radionica „JA I STRAHOJED“
Strah je neugodna emocija i svakom je djetetu potrebna podrška i razumijevanje kako bi se osjećalo sigurno i zaštićeno. Kroz tematsku slikovnicu „Ana i gospodin Strahojed“ i razne aktivnosti bavit ćemo se temom straha i poigravati se njime kroz različite humoristične situacije te tako pružiti djeci alate koji im mogu pomoći da se nose sa svojim strahovima.


• 4. radionica ČAROLIJA IZBORA
Na ovoj radionici upoznat ćemo dva simpatična lika iz slikovnice „Gospodin Iz i gospođica Po“, koji će nas naučiti da u svakome trenutku imamo izbor i da odluke koje donosimo imaju svoje posljedice. Te posljedice mogu biti ugodne i neugodne, a naši junaci, Iz i Po, uče nas da trebamo preuzeti odgovornost za svoja ponašanja i svoje izbore. Kroz ovu radionicu s djecom ćemo raditi na osvještavanju naših svakodnevnih izbora i posljedica koje iz njih proizlaze.


• 5. radionica – MOGU, HOĆU, ŽELIM!
Jedna uzbudljiva radionica na kojoj ćemo poput malih istraživača krenuti u potragu za blagom. Primijenit ćemo svo znanje koje smo stekli na našim radionicama i kroz pjesmice, zagonetke i razne aktivnosti otkrit ćemo… A ne, nećemo vam to sada odati, samo znajte da nas čeka jedna uzbudljiva potraga


UZRAST DJECE: od 4 do 6 godina
CIJENA CIKLUSA: 500 kn
Popust na drugo dijete 20% na cjelokupni iznos.
VODITELJICE: Tihana Lipovec Fraculj i Tamara Vučković
MJESTO: Kreativni centar „Košnica“, Ratarska 10/1, Rudeš

Radionice se odvijaju u malim grupama te u skladu s epidemiološkim preporukama. Ciklus uključuje:🎈mali broj polaznika (do 8 polaznika)


🎈5 radionica (na prvoj radionici prisustvuje roditelj uz dijete, na ostalima su prisutna samo djeca)
🎈2 voditeljice, više o voditeljicama na: https://vjezbaonicasrece.hr/o-nama/
🎈individualizirani pristup svakom djetetu
🎈 materijale i rekvizite za radionice
🎈osnažujući poklon za svako dijeteUpiti na: vjezbaonicasrece@gmail.comVoditeljice će tijekom trajanja radionica u radu koristiti i certificirane kompetencije iz terapijskih vještina i tehnika, terapije igrom i mindfulness edukacije.