O nama

Mi smo Tamara i Tihana, idejne začetnice i pokretačice programa „Vježbaonica sreće“. Čvrsto vjerujemo da je biti sretan i zadovoljan vještina koja se može vježbati pa smo svoja znanja, svoju ljubav i strast odlučile dijeliti i tako pružiti djeci i odraslima alate koji im mogu pomoći da vode sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji život.

Na svom YouTube kanalu „Vježbaonica sreće“ objavljujemo dječje meditacije, a budući da je to prvi takav YT kanal na hrvatskom jeziku, sretne smo što broj pretplatnika i vježbača sreće na njemu iz dana u dan raste. I na svom Facebook profilu „Vježbaonica sreće“ svojim autorskim plakatima, mislima i konkretnim aktivnostima inspiriramo ljude kako da žive sretniji život, a često nas upravo predivne poruke roditelja, učitelja i ljudi iz čitave regije motiviraju i inspiriraju.

Smatramo da je jako važno educirati i stručnjake koji rade s djecom i mladima, jer djecu možemo naučiti samo onome što nosimo u sebi. Iz tog razloga počele smo držati predavanja u osnovnim školama i vrtićima i želimo ojačati učitelje i odgojitelje te im pružiti mnoštvo alata za razvoj baš ovih vještina kod sebe i kod djece. Jednako tako održavamo predavanja i povezujuće radionice s roditeljima i djecom jer smatramo da je upravo povezanost djeteta i roditelja glavni temelj za uspješan i sretan život.

Autorice smo serije dječjih slikovnica koje se bave socioemocionalnim kompetencijama: odgovornost, asertivno komuniciranje, samoregulacija emocija i samopouzdanje. Cilj nam je da djeca kroz maštovite priče i likove, svoje vršnjake, pronađu savjete za nošenje sa svakodnevnim situacijama u kojima se nađu, a stručnjacima i roditeljima priče su izvrstan odgojni alat za proširenje ovih tema i razgovor s djecom.

Čitajte nas, pratite nas na Facebooku, pretplatite se na naš You Tube kanal i skupa s nama vježbajte alate koji vam mogu pomoći da budete sretniji!

Vole vas Tihana i Tamara.