05.04.20.

Uhvatiti je shvatiti

Igranje ručicama i prstićima, stimulacija dlana, gestovne igre – sve to utječe na misaone procese u mozgu, ali i na motoriku djece. Omogućite svojoj djeci da ručicama hvataju, dodiruju, stišću, gnječe, istražuju… Zato vam donosimo recept za domaći plastelin, lako ga je i jednostavno napraviti. Ako mu još dodate prehrambene boje, zabavi neće biti kraja
Igra plastelinom pozitivno utječe na razvoj djeteta: razvija koordinaciju ruka – oko, utječe na razvoj fine motorike, razvija maštu, a gnječenje i oblikovanje plastelina na dijete može djelovati smirujuće.

13.03.20.

Opuštajući rituali za miran dječji san i vedar dan

Zamislite sljedeći prizor: nakon napornog dana, udobmo zavaljeni u naslonjač, uživate u večernjem ugođaju i ispijate čašu vina dok vaša djeca mirno spavaju u drugoj sobi. I naravno, sve to nakon iznimno ugodnog i opuštenog odlaska u krevet bez imalo žurbe, stresa ili maratonskih uspavljivanja. Ako ste jedni od onih kojima ovaj prizor nalikuje na nešto što se viđa samo u bajkama, pročitajte što vam može pomoći da ovu bajku pretvorite u svoju stvarnost.