Dramske radionice

Dramski studio okuplja djecu predškolske i školske dobi te im omogućuje da uz stručno vodstvo u ugodnom ozračju unapređuju svoje izražajne i motoričke sposobnosti kroz razne dramske igre, improvizacije, vježbe za glas i izgovor te da osvijeste “govor tijela”, razvijaju maštu i kreativnost, stječu sigurnost i samopouzdanje. Iako rad na predstavi nije jedini i isključivi cilj dramskih radionica, svi će polaznici imati priliku na javnim izvedbama pokazati nastale radove te tako stjecati svoja (prva) izvedbena i glumačka iskustva. Osobito smo ponosni što smo autori programa „Vježbaonica sreće“, u sklopu kojeg djecu na svojim Radionicama sreće učimo kako vježbati važnu životnu vještinu – samokontrolu, razvijamo samopouzdanje, empatiju, asertivnost, uživamo u mindful igrama, vođenim opuštanjima… Najvažnije aktivnosti iz programa „Vježbaonica sreće“ unosimo i u dramski rad s djecom.

Dramske radionice za predškolce

Namijenjene su predškolcima (4 do 6 godina). Kombiniramo lutkarsko kazalište, kazalište sjena, elemente pripovjednog kazališta, koristimo metode drame za odgoj, uživamo u dramskim igrama i improvizacijama. Njegujemo i potičemo usmeno izražavanje. Mali polaznici svoj će rad prezentirati kroz predstavu na pravoj pozornici.

Dramske radionice za niže razrede OŠ

Cilj je potaknuti kreativnost polaznika kombinacijom različitih dramskih metoda i vrsta kazališta. Uz stručno vodstvo i primjenu različitih dramskih vježbi i igara potiče se dječja imaginacija, nesputano izražavanje, spontanost te se razvijaju individualne i društvene vještine. Bitno nam je stvoriti prijateljsko okružje u kojem će se djeca slobodno družiti i izražavati pred svojim vršnjacima. Polaznici radionica sudjelovat će u stvaranju predstave koje će rezultirati javnim nastupom na pravoj pozornici.

Dramske radionice za više razrede OŠ i srednjoškolce

Radionica je namijenjena višim razredima osnovne škole. Ovom se radionicom želi kod djece potaknuti zanimanje za kazališnu umjetnost, njegovati njihovu kreativnost te im omogućiti scensko izražavanje kroz dramsko – odgojne vježbe i zadatke. Cilj je stvoriti ugodno ozračje u grupi, potaknuti djecu ovog uzrasta da izražavaju svoje emocije, da osnaže svoje samopouzdanje, nauče kako se zauzeti za sebe, istraže svoje kreativne mogućnosti… Na temelju zajedničkih improvizacija stvaramo predstavu tako da djeca osjete da su važni sudionici i sukreatori u procesu nastanka predstave.

Dramski odgoj ima pozitivne učinke na djecu i mlade, te djeca od drame dobivaju prije i iznad svega – užitak (…), drama im osigurava slobodu samoizražavanja i pomaže razvoju mašte i umjetničke osviještenosti, povećava socijalnu osviještenost, mentalnu osviještenost, fluentnost govora, samopoznavanje, samopoštovanje, samodisciplinu i samouvjerenost… (Scher-Verall: 100+ ideja za dramu).

Pozivamo male i velike glumice i glumce da se pridruže kreativnom zujanju u Košnici!