Naše edukacije

Predavanje i radionica za vrtiće i škole

Da bismo imali uspješno vrtićko i školsko ozračje, prvo moramo raditi na osnaživanju i zadovoljstvu samih odgojitelja i učitelja. Upravo zato ćemo ovo zanimljivo druženje započeti jednim osnažujućim predavanjem vezanim uz osobni rast i razvoj. Cilj uvodnog predavanja je i pružiti odgojiteljima, učiteljima i stručnim suradnicima uvid kako se mogu odmaknuti od klasičnog modela discipliniranja djece te se kroz razumijevanje razvoja dječjeg mozga, učenje samoregulacije i produbljivanje povezanosti s djecom, mogu suočiti s različitim izazovima discipline na sasvim novi način. Nakon predavanja slijedi radionički dio u kojem se pokazuju primjeri dobre prakse i regulacije ponašanja djece kroz korištenje meditativnih tehnika, povezujućih vježbi i nekih aktivnosti terapije kroz igru (Theraplay) koje mogu značajno unaprijediti odnos s djecom te stvoriti mirno, ugodno i veselo ozračje u grupi ili razredu.

Svi polaznici će po završetku predavanja dobiti podsjetnik s najvažnijim znanjima i aktivnostima s predavanja te potvrde o stručnom usavršavanju.

Voditeljice radionica: Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj. 

Radionice iz dramske pedagogije

IGRAJ SE, ISTRAŽI, DOŽIVI, POKAŽI!
Kako pomoću dramskog odgoja razvijati socioemocionalne vještine kod djece.

 

DRAMSKI ODGOJ U VRTIĆU I ŠKOLI
Radionica Dramski odgoj u vrtiću i školi uvodi odgojitelje i učitelje u svijet dramskog odgoja te pojašnjava neke pojmove iz područja dramske pedagogije navodeći niz korisnih savjeta kako započeti dramski rad u vrtićkoj grupi, razredu ili kao izvananstavnu ili izvanškolsku aktivnost. Cilj ove radionice je aktivirati dramsku znatiželju samih polaznika te im ponuditi niz dramskih igara, vježbi i tehnika koje mogu primjenjivati u radu s djecom i tako stvarati planiranu dramsku igru koja će omogućiti djeci da izraze i istražuju svoje osjećaje te tako razvijaju svoje sociomocionalne vještine, stječu samopouzdanje, empatiju, toleranciju i razvijaju svoje govorne sposobnosti… Voditeljica će polaznicima predstaviti niz praktičnih i lako primjenjivih dramskih igara i autorskih pjesmica koje mogu odmah započeti primjenjivati u radu sa svojom skupinom djece.

 

RADIONICA: OD IDEJE DO PREDSTAVE
U predškolskim i školskim ustanovama još uvijek je česta praksa da se predstave s djecom pripremaju na način da se krene od gotovog teksta koji djeca onda nauče reproducirati. Međutim, suvremena dramska pedagogija naglašava važnost procesnog stvaranja predstave u kojem su svi sudionici aktivan, nezaobilazan i važan dio njezina nastanka. Da bi predstava bila uspješna, potrebno je da djeca prožive, osjete te igraju situacije koje su bliske njihovom životnom iskustvu. Upravo zato su razne dječje bajke, basne, pjesmice i priče sjajan poticaj za stvaranje predstava s djecom.
Cilj ove radionice je da kroz kreativnu dramatizaciju priče „Ana i gospodin Strahojed“ pruži polaznicima pregled različitih dramskih tehnika koje se mogu koristiti u pričanju i dramatizaciji priča, kao i stvaranju predstava za djecu. Ako trebate praktične ideje kako napraviti predstavu za svoju skupinu djece u vrtiću, školi, igraonici i sl., onda je ovo prava radionica za vas.

VODITELJICA RADIONICA: Tihana Lipovec Fraculj.