Naše slikovnice

Samopouzdanje, odgovornost, samoregulacija emocija i asertivno komuniciranje, vještine su koje djeca trebaju od najranije dobi učiti kako bi izrasli u zdrave i sretne odrasle ljude. Upravo ovim temama bavi se naša serija slikovnica: Mirko Bjesomirko, Ana i gospodin Strahojed, Gospodin Iz i gospođica Po, Gospođica Hoću. Autorice slikovnica su Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj, a slikovnicu je prekrasno ilustrirala Jelena Brezovec. Izdavačka kuća Evenio koja stoji iza ovih slikovnica omiljena je izdavačka kuća roditelja i odgojitelja čija su dosadašnja izdanja odlično prihvaćena kod djece. 

Četiri socioemocionalne kompetencije u četiri priče

Kroz maštovite priče i likove koje susreću u slikovnicama, djeca pronalaze savjete za nošenje sa svakodnevnim situacijama u kojima se nađu, a stručnjacima i roditeljima priče su izvrstan odgojni alat za proširenje ovih tema i razgovor s djecom.

Naslovi u seriju su:
Gospodin Iz i gospođica Po
Priča o odgovornosti, odnosno o razvoju samostalnosti kod djece. Iz i Po uče djecu da njihovi izbori i odluke koje donose imaju svoje posljedice.

Ana i gospodin Strahojed
Priča o samopouzdanju, odnosno o vjerovanju u sebe svoje sposobnosti, vrijednosti i znanja. Ova slikovnica pomaže djeci prevladati vlastite strahove i osnažiti im samopouzdanje.

Mirko Bjesomirko
Priča je o samokontroli odnosno o samoregulaciji emocija. Sposobnost upravljanja vlastitim mislima, osjećajima i ponašanjima jedna je od najvažnijih sastavnica emocionalnog i kognitivnog razvoja.

Gospođica Hoću
Priča je o asertivnosti odnosno o razvoju vještine iskrenog izražavanja vlastitih stavova osjećaja i mišljenja na način koji ne povrjeđuje druge.

Ovim predivno ilustriranim slikovnicama najviše će se veseliti djeca u dobi od 5 do 9 godina.