Novosti

  • Pratite nas i na:

Dramski kamp u Kreativnom centru "Košnica"

Datum: 26. 05. 2017. Autor: Tihana Lipovec Fraculj

Ljeto stiže, praznici se bliže, a naša „Košnica“ tada postaje raj za sve klince željne glume, druženja, uzbudljivih igara, kreativnih radionica, maštovitih priča - ukratko, dobre zabave! Osim što ćemo pripremati pravu predstavu koju ćemo zadnji dan ponosno izvesti pred publikom, uposlit ćemo svoje ručice, zagolicati maštu i sami izrađivati kostime, a naša će pjesma i smijeh odzvanjati i obližnjim dječjim igralištem gdje ćemo driblati loptu, preskakivati gumi-gumi, vrtjeti hula - hup i igrati dobre stare igre. A nakon dobre igre nema boljeg od ukusne i zdrave klope! Bit će tu voćnih ražnjića i maštovite voćne salate koju ćemo sami pripremati, a i ručak će biti za prste polizat'! A kad nas primi podnevna fjaka vrijeme je za našu bajkopričaonicu – svaki dan družimo se s nekom novom pričom! Formula našeg ljetnog kampa sad vam je sasvim jasna: dramske igre + smijeh + druženje + likovne i sportske aktivnosti + ples + društvene igre + bajkopričaonica = najbolji dramski kamp u "Košnici"!

RASPORED AKTIVNOSTI NA LJETNOM KAMPU

9 h – okupljanje
9.15 h – 10.30 h – razne sportske igre na velikom dječjem igralištu
10.30 h – voćna užina (maštovite voćne salate iz naše radinosti)
11.00 – 12.30 h – dramska radionica (upoznajemo se s lutkarskim kazalištem, kazalištem sjena, igramo dramske igre i improvizacije)
12.30 h – ručak
13.30 – 14.30 h - vođeno opuštanje za djecu, bajkopričaonica (priče za lijepo ponašanje)
14.30 – 16.00 h – dramske improvizacije, igre za jačanje samopouzdanja, koncentracije, vježbe za glas i izgovor, Theraplay aktivnosti, po izboru: likovne aktivnosti, izrada maketa, društvene igre

Više o radionicama
DRAMSKA RADIONICA

U dramskoj radionici potiče se dječja imaginacija, nesputano izražavanje, spontanost te se razvijaju komunikacijske vještine, osnažuje se samopouzdanje i samopoštovanje polaznika. Bitno nam je stvoriti prijateljsko ozračje u kojem će se djeca slobodno družiti i izražavati pred svojim vršnjacima. Kombiniramo lutkarsko kazalište, kazalište sjena, elemente pripovjednog kazališta, koristimo metode drame za odgoj, uživamo u dramskim igrama i improvizacijama. Osim dramskih igara igrat ćemo i igre iz raznih kategorija Theraplay aktivnosti (terapije kroz igru) koje kod djece stvaraju osjećaj uspjeha i povjerenja u svoje sposobnosti. Mali polaznici će svoj rad prezentirati u obliku otvorenog sata zadnji dan kampa.

SPORTSKE I DRUŠTVENE IGRE IGRE

Djeca će igrati razne sportske igre, vrtjeti hula-hup, preskakivati gumi-gumi i uže te igrati stare igre poput školice, lanca probijanca i još mnoge druge.

LIKOVNE AKTIVNOSTI

Izrađujemo lutke za kazalište sjena, scenografiju i rekvizite potrebne za našu predstavu.

BAJKOPRIČAONICA

Pričamo priče koje razvijaju maštu djece, pomažu im da vjeruju u sebe i usredotoče svoje misli, razvijaju povjerenje u svijet koji ih okružuje te donose konkretna rješenja za prevladavanje mnogih problema djece poput straha, nesigurnosti, konfliktnih situacija koje će djeca po uzoru na junake bajki uspješno riješiti.

O našim kamperima brinut će animatori i Tihana Lipovec Fraculj, dramska pedagoginja s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom, diplomirana teatrologinja profesorica hrvatskog jezika i komparativne književnosti te polaznica edukacije „Terapija igrom“. Više o Tihani možete pročitati OVDJE.

VAŽNE INFORMACIJE

Kamp se održava u prostorijama Kreativnog centra „Košnica“ (Ive Tijardovića 6, Zagreb) od 26. do 30. lipnja 2017 od 9 do 16 h, prijave su do 20. lipnja 2017. Kamp je namijenjen djeci od 7 do 11 godina. Broj polaznika je ograničen.

Cijena za cjelodnevni boravak iznosi 700 kn (5 dana, od 9 do 16 h), za poludnevni 350 kn (5 dana, od 9 do 12.30 h). Drugo dijete iz iste obitelji ostvaruje 15% popusta na cijenu kampa. Za prijave do 15. lipnja ostvaruje se 10 % popusta. U slučaju da se ne skupi minimalni broj polaznika (minimum 8 polaznika) kamp se neće održati o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Prijave i informacije na 098 817 305 i info@kosnica.hr.