• Pratite nas i na:

PREDAVANJE: Učitelji – superheroji

SUDIONICI: Učitelji/ce i stručni suradnici u osnovnim školama te stručni suradnici u ustanovama ili udrugama koje se bave djecom osnovnoškolske dobi.

TRAJANJE PREDAVANJA: 75 minuta
Da bismo imali uspješne i sretne učenike i pozitivno školsko ozračje, prvo moramo raditi na osnaživanju i zadovoljstvu samih učitelja. Kroz introspekciju, tehnike samoregulacije i osvještivanje vlastitih snaga, te uz najnovija saznanja iz neuroznanosti ovo predavanje ima jedan temeljni cilj: motivirati učitelje i potaknuti ih da se osjećaju kao superheroji prvenstveno u svojim, a onda i u očima svojih učenika.

RADIONICA: Korištenje mindfulness tehnika i Theraplay aktivnosti u razrednoj nastavi (primjeri dobre prakse).

Radionica je namijenjena učiteljima razredne nastave i može se održati nakon predavanja Učitelji superheroji, (može i zasebno na aktivu razredne nastave). Produbljuje temu predavanja te pokazuje primjere dobre prakse i regulacije ponašanja učenika kroz korištenje mindfulness tehnika i povezujućih aktivnosti koje učitelji odmah mogu implementirati u svoju rad. Aktivnosti terapije kroz igru (Theraplay) mogu značajno unaprijediti odnos između učitelja i učenika te poboljšati razredno ozračje i osnažiti suradnju među učenicima. Radionica je iskustvenog tipa pa je maksimalan broj polaznika 16.