Dramski studio

  • Pratite nas i na:

Okuplja djecu školske i predškolske dobi te im omogućuje da uz stručno vodstvo u ugodnom ozračju unapređuju svoje izražajne i motoričke sposobnosti kroz razne dramske igre, improvizacije, vježbe za glas i izgovor te da osvijeste “govor tijela”, razvijaju maštu i kreativnost, stječu sigurnost i samopouzdanje. Iako rad na predstavi nije jedini i isključivi cilj dramskih radionica, svi će polaznici imati priliku na javnim izvedbama pokazati nastale radove te tako stjecati svoja (prva) izvedbena i glumačka iskustva.

Dramske radionice za predškolce

Namijenjene su predškolcima (4 do 6 godina). Kombiniramo lutkarsko kazalište, kazalište sjena, elemente pripovjednog kazališta, koristimo metode drame za odgoj, uživamo u dramskim igrama i improvizacijama. Mali polaznici svoj će rad prezentirati u obliku otvorenog sata te predstave na kraju školske godine.

Dramske radionice za niže i više razrede OŠ

Cilj je potaknuti kreativnost polaznika kombinacijom različitih dramskih metoda i vrsta kazališta. Uz stručno vodstvo i primjenu različitih dramskih vježbi i igara potiče se dječja imaginacija, nesputano izražavanje, spontanost te se razvijaju individualne i društvene vještine. Bitno nam je stvoriti prijateljsko okružje u kojem će se djeca slobodno družiti i izražavati pred svojim vršnjacima. Polaznici radionica sudjelovat će u stvaranju predstave koje će rezultirati javnim nastupom.

NAPREDNA dramska radionica

Radionica je namijenjena višegodišnjim polaznicima dramskih radionica koji su motivirani za intenzivniji dramski rad. Ovom se radionicom želi kod djece potaknuti zanimanje za kazališnu umjetnost, njegovati njihovu kreativnost te im omogućiti scensko izražavanje kroz dramsko – odgojne vježbe i zadatke. Cilj je osmisliti predstavu kroz užitak u stvaralačkoj igri i zajedništvu te omogućiti djeci da se osjete važnim sudionicima i sukreatorima u procesu nastanka predstave.

Dramski odgoj ima pozitivne učinke na djecu i mlade, te djeca od drame dobivaju prije i iznad svega - užitak (...), drama im osigurava slobodu samoizražavanja i pomaže razvoju mašte i umjetničke osviještenosti, povećava socijalnu osviještenost, mentalnu osviještenost, fluentnost govora, samopoznavanje, samopoštovanje, samodisciplinu i samouvjerenost... (Scher-Verall: 100+ ideja za dramu).

Pozivamo male i velike glumice i glumce da se pridruže kreativnom zujanju u Košnici!